Sidst opdateret: 11. februar 2021
Skip Navigation Links.

Livet på MC 1996 -1997

Efter en del besvær med at finde tøjet (se senere) har jeg så kunnet nyde de danske landeveje på min MC. Jeg bruger den primært til transporten mellem hjem og arbejde (13 km hver vej), men kører en del hyggeture på den lune sommeraftener.

I min første sæson (1996) har jeg kørt ca. 4500 på CB500'eren, og jeg har nydt hver kilometer (på nær de sidste 3, som blev kørt medio november - på motorvej - brrrrr - det var koldt).

Rent kørselsmæssigt er man nødt til at være langt mere opmærksom, end som billist. Jeg har i løbet af 1 sæson afværget 3 grimme (for mig) uheld, hvor billister har overset mig, og derfor er kørt ud foran mig. Er man ikke klar på bremsen - så er man på den!

1997
1 søndag i juni måned var vi 5 der tog til Malerklemmen, beliggende ved Borup, som er et sted, hvor der er mc-møde den første søndag i hver måned.

Vi mødtes i Ballerup og kørte en dejlig tur ad små veje, som snoede sig gennem det sommer-smukke danske landskab. Efter et par timers kørsel spiste vi medbragte klemmer i en lille lysning i skoven, hvorefter vi tog til 'Klemmen'.
Hold da k... hvor var der mange andre, der have fået samme idé. Nærmest kaotisk tilstande opstod, da en bil ville ud fra parkeringspladsen, samtidig med at 25 mc'ere ville ind. Nå, men det lykkedes, og vi tilbragte et par timer på stedet. Nogle spiste æblekage, mens andre dryssede rundt og kiggede på motorcykler, sludrede med ejerne og stort set bare hyggede sig. Repertoiret spændte vidt: Fine gamle BSA'ere, Jawa med sidevogn, Gold Wings (flere end jeg havde troet), Harley'er, Ducati, Yamaha V-Max og alle de andre.... (det vil kræve lang tid at nævne alle)
Nørj, hvor der var guf for gluggerne!
Hjemturen blev mindre struktureret end udturen, så vi havnede hele tiden på de store veje - kedeligt, men sandt! Tur-resultat: 210 km, en træt bagdel, en del fluer rigere (på visiret) og en ordenlig én på opleveren!
Min konklusion er: Sjovt at opleve stedet, men jeg vil fremover hellere ligge i en kornmark og høre fuglene synge, and jeg vil opleve det 'cirkus' igen. En af de andre sagde dog, at hun aldrig havde set mange mc'ere på stedet før - så måske bliver det til en enkelt tur derned igen....

Ellers er 1997-sæsonen indtil videre gået med nogle rigtig gode ture i det nordsjællandske, hvor vi er to, som sætter en aften ugentligt af til at nyde livet på 2 hjul.