Sidst opdateret: 11. februar 2021
Skip Navigation Links.

Køb og Montering af Bagskærm/Rear Hugger (på CBR600F4)

18/11-2001

I starten af sæsonen 2001 begyndte jeg at undersøge muligheden for at få fat på en bagskærm til maskinen. Det har længe irriteret mig at bagdæmperen og dennes fjeder, som sidder lige foran baghjulet, bliver svinet ret meget til p.g.a. vand & skidt der slynges fremad af bagdækket.

Jeg startede med at checke prisen på SB Fiberdesign som vist nok er en af de få, som laver/sælger uoriginale plastic, glasfiber og kulfiber-dele til MC'ere herhjemme.
Jeg ville halst have en der var sort og den skulle ikke nødvendigvis være i kulfiber, idet det er en del dyrere og iøvrigt ligner overfladen ikke noget af det andet sorte på maskinen.
SB-design var meget venlige! Han kunne meddele at hvis jeg ville have den med integreret kædeskærm, så kunne han kun klare den i kulfiber. Prisen ville være: 1835 kr, hvilket jeg umiddelbart fandt lidt (for) dyrt. Han havde den ikke hjemme, men ville maile når den var der - så kunne jeg trille forbi og kigge på den - bl.a. for at se hvordan den skulle monteres.
Jeg var nemlig ret fokuseret på, at den skulle monteres så det ikke lignede noget fusk, der var stripset fast, eller på anden måde skæmmede maskinen.

Eftersøgningerne fortsatte og jeg fandt frem til "The Fast One" / MPS i England som har hjemmeside her
Deres hjemmeside byder på muligheden for at bestille over nettet, men der er intet online-katalog; man kan bestille et katalog og så indtaste varenumre på online-bestillingen bagefter.
Jeg bestilte et katalog, som kom (gratis) efter få dage.
Efter en del overvejelser endte jeg med at købe en NWS som kostede 72.99£ som svarer til ca. 900 kr.
Den er sort og lavet i glasfiber og har integreret kædeskærm.
Der gik en uges tid så var den i posten.
Finish er pæn og pasformen perfekt. Den monteres i eksisterende kædeskærmshuller på venstre side af bagsvingeren og i de 2 huller der er til de eksisterende bremseslangeholdere på højre side.
Der fulgte nye - længere - umbraco-skruer med og det var ikke nødvendigt med nogen for for tilpasning. Bravo for det.

Fra venstre side - klik for større billede
Fra venstre side - klik for større billede
Fra højre side - klik for større billede

Klik på billederne herover for at se skærmen monteret.

Desværre havde de glemt en dåse "Nevr-Dull" pudse-uld. Min første tanke var: "Det får jeg svært ved at bevise" for den stod på pakkelisten, som lå i kassen. Nå - men skal ikke give op før skindet er skudt ;o)
Jeg mailede til dem og klagede min nød. Dagen efter kom en meget høflig mail, hvor de beklagede at der var fejl i leverancen og de ville da straks sende en dåse til mig. VUPTI - hvor dejligt, at man ikke skulle til at parlamentere frem & tilbage :o))
Jeg fik den en lille uges tid efter uden beregning (selvfølgelig fristes man til at sige).

Det skal siges til SB Fiberdesign's ros, at han ringede tilbage da han havde fået den på lager, men da havde jeg bestilt den far england - og sparede 900 kr på det. Hvis jeg skal lave en direkte sammenligning - så skulle MPS have 125£ for en i kulfiber - svarende til ca 1350 kr, hvor jeg altså var stillet i udsigt at skulle betale 1835 herhjemme.

Huggeren/Bagskærmen har bevist sin værdi allerede: Der er ikke slynget skidt & møg op på bagdæmperen i nær samme grad som før - og så synes jeg den passer gost til maskinen ;o)

Tilbage til forrige side