Sidst opdateret: 11. februar 2021
Skip Navigation Links.

Livet på vejen 2001

8/9-2001

Den obligatoriske Marts-øvelse der hedder: "Gør maskinen køreklar" blev udført ca medio marts.
Det blev nu alligevel lidt anderledes en forventet; da jeg drejede startnøglen og trykkede på startknappen lød der et "klik" - "huuaw-hydrk" og så blev der stille?! Intet wroom-wroom?! OK - flad akkumulator. På med laderen for at få lidt gang i sagerne. Mens jeg så monterede den, tænkte jeg lidt videre: Hmmmm - jeg havde jo ladet akku'en sidde på maskinen gennem vinteren - ganske vist med batterikablerne afmonteret - man alligevel. Måske havde kulden og den manglende ladning af akku'en taget livet af den?
Heldigvis var det ikke så slemt. Efter en times tid kunne den startes og så var alting jo godt igen.... Troede jeg....
Det skulle blive en tilbagevendende begivenhed, at den pludselig var flad for strøm. Mit held er, at den er let at løbe i gang, for det har jeg måtte gøre 8-9 gange i starten af sæsonen.

På et tidspunkt målte jeg efter om ladespændingen var ok, og det var den. Jeg kontaktede Holtug MC for at høre prisen på en ny akkumulator og vi fik os et par hyggelige email-udvekslinger om bl.a. mine år 2000-overvejelser om en Micron-udstødning. Resultatet af den flade akkumulator blev en ny udstødning(!), som du kan læse mere om her


Underligt nok kunne de ikke finde fejl på akkumulatoren da de målte den igennem/testede den. Mekanikeren sagde, at det havde han oplevet før, men ofte rehabiliterer akkumulatorer sig, når de bliver behandlet ordentligt igen. Morale/husker: Tag akkumulatoren med ind i varmen og giv den en lille sjat-ladning hver 14. dag mens maskinen er opstaldet. Det vil sige: Give den 15-20 minutters opladning nogle gange i løbet af de 3 måneders stilstand, som det typisk drejer sig om.

Vejret
Vejret har faktisk været godt det meste af sæsonen: Nok den varmeste sommer i lang tid! MEN nu er jeg jo ikke dansker for ingenting; det har næsten været for varmt. Motorcykeltøj er nu engang lavet til temperaturer der ligger omkring 20 grader - og helst ikke for meget direkte sol... Nej - spøg til side og hofte fat: Det var dejligt med så meget tørvejr - men også varmt og vådt "indenfor" i dragten.
Jeg hører jo til i den kategori af MC'ister det ikke kører 10 meter uden den korrekte beklædning: Hjelm, jakke, handsker, mc-bukser og støvlerne - og helst også rygbeskytteren, som jeg er blevet meget glad for.

Bedste oplevelse
Hmmmmmmmm........ Der har faktisk ikke været nogen markant oplevelse i denne sæson. Jeg har ikke deltaget i hverken kørekurser eller trackdays. Det er blevet til nogle få gode ture til Klemmen og nogle få længere søndags-ture.
Jeg fik endelig mødt nogle flere af 'rødderne' (og rød-inderne) fra dk.fritid.motorykel-nyhedsgruppen. Specielt var det hyggeligt at få sat ansigt på Thomas Makro, som jeg havde ret meget emailing med, da han meldte sig under fanen som DMCN-redaktør af produktanmeldelsessiderne. Ved samme lejlighed snakkede jeg med nogle af de andre 'skribenter' fra D.F.M.
Man må konstatere at 'hvor er vi dog normale'! Ingen barske børger eller folk med hang til ryg-mærker. Alle er ganske almindelige borgerdyr, som bare elsker at køre MC. (Nu får jeg nok bank - for den med 'borgerdyr')

I den anden ende af spektret var det jo en god oplevelse at handle med "TheFastOne" over nettet, da jeg ville have en "Rear Hugger" på maskinen; Hurtigt, billigere og næsten smertefrit.

Dårligste oplevelse
Heller ikke noget markant at rapportere her! Dog en kedelig konstatering af at jeg ikke har fået kørt ret meget i denne sæson: Ca 2000 km, hvilket er ca. en trediedel af hvad jeg plejer. Grunden er ret enkel: Vores store datter er begyndt i skole, hvilket gør at vi skal aflevere vores unger 2 forskellige steder, hvor vi før kunne aflevere dem 1 sted.
Det betyder at vi afleverer 1 barn hver om morgenen, hvor jeg før var så heldig, at min kone afleverede dem begge om morgenen. Jeg gider så ikke køre hjem og skifte til MC'en efter afleveringen; det er bare om at komme afsted til arbejdet.
Nå men det bliver bedre om ca 3 år, når den lille også skal i skole ;o)

Status
Lige nu skriver vi den 18. november og vinterdespressionen er ved at sænke sig over landet: Mange af os har ikke forsikring efter 1. december og der er dømt stilstand. Lige præcis i dag skinner solen og temperaturen er oppe på ca 9 grader - så jeg håber på en lille smuttur i dag - formentlig den sidste i år :o(
Km-standen er: 13.669 km

Tilbage til MC-siden